Kapellekestocht | Griebelgrauw

Griebelgrauw

Wandeltocht in de Griebelgrauw

In de schemering, de overgang tussen dag en nacht, wandelen langs de mooie kapellen en boerderijen die Gemert rijk is. De hele route is verlicht met duizenden kaarsjes. De gildes presenteren zich met tromgeroffel bij hun kapellen. Er is volop entertainment, koren zingen sfeervolle liederen, muzikanten maken passende muziek en je wordt getrakteerd op verrassend theater. Onderweg warm jij je op met soep, chocomelk of een lekker broodje dat verkrijgbaar is op de verschillende plekken langs de route. Deelname is gratis.

Start tussen 15.30 en 17.30 uur vanaf het Boerenbondsmuseum in Gemert. Neem je zelf een veiligheidsvest en zaklamp mee?

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

9 x de leukste pluktuinen

Normaal haal je jouw groenten, fruit en bloemen op de markt, in de supermarkt of bij een speciaalzaak in de buurt. Lijkt het je leuk om samen met je kids fruit, groenten of bloemen zélf te plukken bij de boer? Wij hebben negen leuke adressen voor je verzameld!

Ontmoet de boer(in)

Maak kennis met geitenboer Christ Schippers (eigenaar van ’t Geitenboerke in Oerle)

Vanaf 1999 vind je in Oerle – aan de rand van Veldhoven – geitenboerderij ’t Geitenboerke. Sinds de oprichting is er een hoop veranderd. Naast de melkproductie van ruim 600 melkgeiten is ’t Geitenboerke een zorgboerderij en wordt er regelmatig een ‘meet & greet’ met de geiten georganiseerd. Eigenaar Christ Schippers vertelt met trots over zijn veelzijdige boerderij.

Voor op tafel

Koop eieren bij de boer: 10x kakelverse eieren in de buurt

Eieren zijn lekker én gezond. Je kan met een eitje alle kanten op: koken, bakken, pocheren, maak er een quiche van of draai zelf een eigengemaakte mayonaise. Bij de boer ben je aan het juiste adres voor kakelverse eieren. En zeg nou zelf: vers smaken ze toch het allerlekkerst?