Kapellekestocht | Griebelgrauw

Griebelgrauw

Wandeltocht in de Griebelgrauw

In de schemering, de overgang tussen dag en nacht, wandelen langs de mooie kapellen en boerderijen die Gemert rijk is. De hele route is verlicht met duizenden kaarsjes. De gildes presenteren zich met tromgeroffel bij hun kapellen. Er is volop entertainment, koren zingen sfeervolle liederen, muzikanten maken passende muziek en je wordt getrakteerd op verrassend theater. Onderweg warm jij je op met soep, chocomelk of een lekker broodje dat verkrijgbaar is op de verschillende plekken langs de route. Deelname is gratis.

Start tussen 15.30 en 17.30 uur vanaf het Boerenbondsmuseum in Gemert. Neem je zelf een veiligheidsvest en zaklamp mee?

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Fiets deze mooie route van zo’n 65 kilometer door de Zeeuwse dorpen en fiets je eigen diner bij elkaar! Deze keer is dat gegrilde kippendijen met Zeeuwse salsa verde.

Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Met zo’n 450 miljoen geiten over de hele wereld en naar schatting 450.000 in Nederland, wordt het hoog tijd dat wij je meer gaan vertellen over dit nieuwsgierige kuddedier.

Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Een zoönose is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan en andersom. Denk dan aan COVID-19, de ziekte van Lyme of Q-koorts. De intensieve veehouderij wordt soms gezien als gevaar voor de uitbraak van zoönose. Hoe reëel is dat en wat doen boeren en de overheid om dit te voorkomen? In dit verhaal leggen we uit hoe dat zit.