Kapellekestocht | Griebelgrauw

Griebelgrauw

Wandeltocht in de Griebelgrauw

In de schemering, de overgang tussen dag en nacht, wandelen langs de mooie kapellen en boerderijen die Gemert rijk is. De hele route is verlicht met duizenden kaarsjes. De gildes presenteren zich met tromgeroffel bij hun kapellen. Er is volop entertainment, koren zingen sfeervolle liederen, muzikanten maken passende muziek en je wordt getrakteerd op verrassend theater. Onderweg warm jij je op met soep, chocomelk of een lekker broodje dat verkrijgbaar is op de verschillende plekken langs de route. Deelname is gratis.

Start tussen 15.30 en 17.30 uur vanaf het Boerenbondsmuseum in Gemert. Neem je zelf een veiligheidsvest en zaklamp mee?

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Met de start van de zomervakantie is er ook weer ruimte en tijd om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen! De schappen van de streekwinkels zijn weer gevuld met heerlijke, verse groenten van eigen bodem. In dit artikel krijg je van ons tips voor smaakvolle toppers uit juli: artisjok, aubergine, bleekselderij, champignons en doperwten.

Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

De zomer is niet compleet zonder verse kersen! Op deze 10 adressen, verspreid over Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, kun je terecht voor één (of twee? of drie?) bakjes van deze heerlijke zoete toppers.

Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Een zoet en romig hapje met de toppers van dit seizoen; verse kersen. Met dit Franse dessert scoor je zeker bonuspunten! Op de klassieke bereidingswijze worden kersen mét pit gebruikt, dit zorgt er voor dat ze tijdens het bakken minder vocht verliezen. Zo komt de clafoutis steviger uit je oven. De meeste ingrediënten koop je gewoon bij de boer.