Koeiendans

De moer
De koeien gaan de wei weer in! Op zondag 2 april luidt de De Annahoeve officieel het nieuwe weideseizoen in voor de koeien. Zodra de melkkoeien weer naar buiten gaan maken ze er een heuse voorjaarsdans van.
Vanaf dat moment genieten de koeien weer van het eerste verse gras. Die eerste grassprieten geven een heerlijke frisse smaak aan de melk. Over een paar weken wordt daar de eerste heerlijke graskaas van gemaakt!
Iedereen is vanaf 11:00 uur van harte welkom en om 12:00 uur gaan de deuren van de stal open. In de boerderijwinkel koop je heerlijke streekproducten en er is een standje van Brabants Duingoed waar je kaas kunt proeven
Kijk je mee naar dit leuke schouwspel?
Locatie: Zijstraat 25, De Moer
Tijd: 11:00 – 13:00 uur
verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

9 x de leukste pluktuinen

Normaal haal je jouw groenten, fruit en bloemen op de markt, in de supermarkt of bij een speciaalzaak in de buurt. Lijkt het je leuk om samen met je kids fruit, groenten of bloemen zélf te plukken bij de boer? Wij hebben negen leuke adressen voor je verzameld!

Ontmoet de boer(in)

Maak kennis met geitenboer Christ Schippers (eigenaar van ’t Geitenboerke in Oerle)

Vanaf 1999 vind je in Oerle – aan de rand van Veldhoven – geitenboerderij ’t Geitenboerke. Sinds de oprichting is er een hoop veranderd. Naast de melkproductie van ruim 600 melkgeiten is ’t Geitenboerke een zorgboerderij en wordt er regelmatig een ‘meet & greet’ met de geiten georganiseerd. Eigenaar Christ Schippers vertelt met trots over zijn veelzijdige boerderij.

Voor op tafel

Koop eieren bij de boer: 10x kakelverse eieren in de buurt

Eieren zijn lekker én gezond. Je kan met een eitje alle kanten op: koken, bakken, pocheren, maak er een quiche van of draai zelf een eigengemaakte mayonaise. Bij de boer ben je aan het juiste adres voor kakelverse eieren. En zeg nou zelf: vers smaken ze toch het allerlekkerst?