Koeiendans

De moer
De koeien gaan de wei weer in! Op zondag 2 april luidt de De Annahoeve officieel het nieuwe weideseizoen in voor de koeien. Zodra de melkkoeien weer naar buiten gaan maken ze er een heuse voorjaarsdans van.
Vanaf dat moment genieten de koeien weer van het eerste verse gras. Die eerste grassprieten geven een heerlijke frisse smaak aan de melk. Over een paar weken wordt daar de eerste heerlijke graskaas van gemaakt!
Iedereen is vanaf 11:00 uur van harte welkom en om 12:00 uur gaan de deuren van de stal open. In de boerderijwinkel koop je heerlijke streekproducten en er is een standje van Brabants Duingoed waar je kaas kunt proeven
Kijk je mee naar dit leuke schouwspel?
Locatie: Zijstraat 25, De Moer
Tijd: 11:00 – 13:00 uur
verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Met de start van de zomervakantie is er ook weer ruimte en tijd om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen! De schappen van de streekwinkels zijn weer gevuld met heerlijke, verse groenten van eigen bodem. In dit artikel krijg je van ons tips voor smaakvolle toppers uit juli: artisjok, aubergine, bleekselderij, champignons en doperwten.

Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

De zomer is niet compleet zonder verse kersen! Op deze 10 adressen, verspreid over Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, kun je terecht voor één (of twee? of drie?) bakjes van deze heerlijke zoete toppers.

Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Een zoet en romig hapje met de toppers van dit seizoen; verse kersen. Met dit Franse dessert scoor je zeker bonuspunten! Op de klassieke bereidingswijze worden kersen mét pit gebruikt, dit zorgt er voor dat ze tijdens het bakken minder vocht verliezen. Zo komt de clafoutis steviger uit je oven. De meeste ingrediënten koop je gewoon bij de boer.