Koeiendans

De moer
De koeien gaan de wei weer in! Op zondag 2 april luidt de De Annahoeve officieel het nieuwe weideseizoen in voor de koeien. Zodra de melkkoeien weer naar buiten gaan maken ze er een heuse voorjaarsdans van.
Vanaf dat moment genieten de koeien weer van het eerste verse gras. Die eerste grassprieten geven een heerlijke frisse smaak aan de melk. Over een paar weken wordt daar de eerste heerlijke graskaas van gemaakt!
Iedereen is vanaf 11:00 uur van harte welkom en om 12:00 uur gaan de deuren van de stal open. In de boerderijwinkel koop je heerlijke streekproducten en er is een standje van Brabants Duingoed waar je kaas kunt proeven
Kijk je mee naar dit leuke schouwspel?
Locatie: Zijstraat 25, De Moer
Tijd: 11:00 – 13:00 uur
verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

De lente is in volle gang en dat betekent dat er weer een flink assortiment aan heerlijke, verse groenten van het seizoen te koop zijn. In april is er volop keuze, van klassiekers als asperges tot minder bekende pareltjes zoals raapstelen. Hier lees je onze top 5 seizoensgroenten van april met tips wat je ermee kan!

Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Heerlijk, ze zijn er weer, asperges! Het witte goud koop je natuurlijk lekker lokaal, vers van de boer en bij jou in de buurt. Op deze tien adressen in Midden en Oost-Brabant kun je in ieder geval terecht:

Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Wat in 1994 begon als een kwekerij, is inmiddels uitgegroeid tot een combinatie van glastuinbouw met zorgtak. Michel en Ilse van den Dungen zijn eigenaar van Zorgkwekerij ’t Lieseind in Schijndel, waar zij dagelijks met hun Mee-Werkers zorgen voor de productie van allerlei soorten planten en perkgoed.