Voor op tafel

Wat is jouw lievelingsgerecht met asperges?

Dichterbij de Boerderij duikt de keuken in om de lekkerste aspergegerechten op tafel te toveren. Asperges in een hartige taart, asperges met pasta, in de soep of gewoon klassiek: met beenham en krieltjes.

Asperges met beenham en krieltjes

Ingrediënten

  • 1 kg verse witte asperges
  • 1 sjalot
  • 500 g krieltjes
  • 1 pakje saus voor asperges (37 g)
  • 25 g ongezouten boter (of margarine )
  • 15 g verse peterselie
  • 75 g waterkers
  • 150 g gebraden beenham

Bereidingswijze: 

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in 12 min. beetgaar. Snipper ondertussen de sjalot. Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet de asperges af en vang 200 ml kookvocht op.
  2. Bereid de aspergesaus met het kookvocht en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper.
  3. Verdeel de asperges, waterkers en sjalot over de borden. Leg er de ham bij. Schenk de peterseliesaus erover. Serveer met de krieltjes.

Tip: Vervang de beenham door gebraden fricandeau of gerookte zalm.

Dit gerecht hebben wij gevonden op allerhande.nl (foto: Allerhande).

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie
eigen moestuin aanleggen

Je eigen moestuintje: zo begin je!

Lees verder
Boer en maatschappij

Plantbased: verschuiving in ons dieet en de rol van de boer

Lees verder
Voor op tafel

Snoepen als een koning: maak je eigen oranje tompouce

Lees verder