Voor op tafel

Een goede bodem: boerenkoolstamppot

De temperatuur wil alweer wat stijgen, maar dat neemt niet weg dat we dan alweer de stamppot opzij moeten zetten! Deze seizoensgroente is onmisbaar en daarom wordt het dit weekend tijd voor een lekkere pan met boerenkoolstamppot! Wist jij dat boerenkool is benoemd tot superfood? Nee? Het zit echt boordevol gezonde voedingsstoffen, zoals vitamine A, C en K, maar ook calcium, ijzers en veel vezels! Reden te meer om bij jouw groenteboer op ’t land dit weekend de ingrediënten te halen.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kilo aardappelen
  • 600 gram verse boerenkool van de boer
  • 2 rookworsten
  • Flinke scheut melk
  • 25 gram roomboter
  • Beetje nootmuskaat
  • Beetje peper & zout
  • Flinke eetlepel mosterd (mag, hoeft niet!)

Bereiden

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote pan met ruim water. Was en snijd de verse boerenkool en doe dit bij de aardappelen in de pan. Breng het geheel aan de kook op een laag vuurtje. Na 20 à 25 minuten zijn de aardappelen de boerenkool gaar. Bereid ondertussen de rookworsten.
  2. Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout (en eventueel mosterd naar smaak) toe. Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
  3. Snijd de worst in plakken en serveer het met de boerenkoolstamppot. Eet smakelijk!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder