Voor op tafel

Een goede bodem: boerenkoolstamppot

De temperatuur wil alweer wat stijgen, maar dat neemt niet weg dat we dan alweer de stamppot opzij moeten zetten! Deze seizoensgroente is onmisbaar en daarom wordt het dit weekend tijd voor een lekkere pan met boerenkoolstamppot! Wist jij dat boerenkool is benoemd tot superfood? Nee? Het zit echt boordevol gezonde voedingsstoffen, zoals vitamine A, C en K, maar ook calcium, ijzers en veel vezels! Reden te meer om bij jouw groenteboer op ’t land dit weekend de ingrediënten te halen.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kilo aardappelen
  • 600 gram verse boerenkool van de boer
  • 2 rookworsten
  • Flinke scheut melk
  • 25 gram roomboter
  • Beetje nootmuskaat
  • Beetje peper & zout
  • Flinke eetlepel mosterd (mag, hoeft niet!)

Bereiden

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote pan met ruim water. Was en snijd de verse boerenkool en doe dit bij de aardappelen in de pan. Breng het geheel aan de kook op een laag vuurtje. Na 20 à 25 minuten zijn de aardappelen de boerenkool gaar. Bereid ondertussen de rookworsten.
  2. Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout (en eventueel mosterd naar smaak) toe. Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
  3. Snijd de worst in plakken en serveer het met de boerenkoolstamppot. Eet smakelijk!

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie
eigen moestuin aanleggen

Je eigen moestuintje: zo begin je!

Lees verder
Boer en maatschappij

Plantbased: verschuiving in ons dieet en de rol van de boer

Lees verder
Voor op tafel

Snoepen als een koning: maak je eigen oranje tompouce

Lees verder