Voor de familie

Koeiendans 2024: van stal naar de wei!

Zo blij als een koe die weer in de wei mag. En dat zijn ze! Bij een aantal boeren staan de koeien al in de wei, maar komende tijd kun je op verschillende plekken langsgaan om te zien hoe blij ze weer zijn dat ze naar buiten mogen. Lekker grazen in het gras. Ga jij ook kijken bij jou in de buurt? We sommen een aantal Koeiendansdagen voor je op!

14 april – De Volkelse Hooiberg (Volkel)

Op zondag 14 april gaan de koeien bij De Volkelse Hooiberg weer voor het eerst naar buiten. Ook dit jaar zullen de koeien vast weer een mooie koeiendans verzorgen.  Vanaf 12.00 uur staat de koffie en thee staat klaar met gebak. Ook kun je kijken hoe de koeien in de stal staan en zijn er vertegenwoordigers van leveranciers om uitleg te geven. Om precies 13.00 uur gaan de deuren open en kun je zien hoe de koeien naar buiten gaan.

Locatie: Venstraat 3a, Volkel


9 mei – Bij de Boer Agrarische Kinderopvang (Valkenswaard)

Op Hemelvaartsdag gaan bij ‘Bij de Boer’ in Valkenswaard de koeien de wei in. Wil je er een compleet dagje uit van maken? Dan is deze koeiendans onderdeel van een gezinsfietstocht (van ongeveer 35 kilometer) langs agrarische bedrijven in de buurt van Valkenswaard. Deze route is georganiseerd door ZLTO Groote Heide en brengt je langs verschillende boerderijen waar je een kijkje kunt nemen met wat te drinken! Kijk voor meer informatie over deze koeiendans / fietstocht op: Gezinsfietstocht langs agrarische bedrijven – Dichterbij de Boerderij

12 mei – SintTunnisse Romme (Sint-Anthonis)

Iets later in het jaar, op zondag 12 mei (=moederdag!) vindt bij bij SintTunnisse Romme de koeiendans plaats! Dit spektakel is te aanschouwen vanaf 14.00 uur. Er is gratis thee en koffie, een springkussen, een kleurplaten winactie, prijsvraag en er kan natuurlijk kaas geproefd en gekocht worden. SintTunnisse Romme produceert namelijk eigen kazen van de verse melk van hun koeien!

Ken jij nog andere locaties waar de koeiendans te zien is voor publiek? Laat het dan even weten aan de redactie via redactie@dichterbijdeboerderij.nl!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Lees verder
Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

Lees verder
Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Lees verder