Ontmoet de boer(in)

Voor jouw Valentijn, van Nederlandse bodem

Wat is er romantischer dan je geliefde op Valentijnsdag een bos rozen cadeau geven? De mooiste rozen komen uit Nederlandse kassen. Met een bos Nederlandse rozen haal je bloemen van topkwaliteit in huis. De gelukkige aan wie je ze cadeau doet op Valentijnsdag, kan er zeker van zijn dat de rozen bij een goede verzorging zeker twee weken mooi blijven in de vaas. 

Haal ze bij jou in de buurt

Verser krijg je ze niet dan bij de kwekerij zelf! Daarom hebben wij er een aantal voor jou op een rijtje gezet. Haal jij ze bij jou om de hoek? Bijvoorbeeld bij…

 • Boot & Dart Boomkwekerijen | Meirseweg 48, Zundert
  Boot & Dart, ooit ontstaan uit een krachtenbundeling van de bedrijven Boot & Co Boomkwekerijen en Darthuizer, heeft een breed assortiment aan heesters, coniferen en vaste planten. Maar je kan er ook zeker terecht voor rozen.
 • Keijsers Rozen | Eindhovensebaan 21, Veldhoven
  Met de unieke rozenautomaat van Keijsers Rozen in Veldhoven, is het wel heel makkelijk om een bosje verse rozen te kopen. Gewoon wanneer het jou uitkomt!  De rozen worden dagelijks geknipt in de kwekerij. Bij de rozenautomaat kun je 24 uur per dag terecht voor een boeket rozen. In de rozenautomaat is keuze uit 64 boeketten!
 • Verschuren Rozenkwekerij | Liefkeshoek 63, Katwijk
  Met het brede assortiment van Verschuren Rozenkwekerij kun je ook rozen in pot kopen bij de kwekerij zelf.

Wist je dat Nederlandse rozen…

 • …nog steeds tot de populairste valentijnscadeaus behoren?
  Rozen staan steevast in de top drie van meest verkochte valentijnscadeaus. In de aanloop naar Valentijnsdag doen Nederlandse rozenkwekers en veiling Royal FloraHolland er alles aan om te zorgen dat er voldoende rozen in de winkels verkrijgbaar zijn. Er worden dan zo’n 45 miljoen Nederlandse rozen verkocht.
 • …makkelijk te herkennen zijn?
  Een Nederlandse roos herken je aan de opvallend dikke bloemknop met een doorsnede van zeker vijf centimeter. De bloem staat op een lange, stevige steel met schone blaadjes.
 • …wel twee weken mooi blijven in je vaas?
  Van een Nederlandse roos kun je wel twee weken genieten als je op het volgende let: Zet de rozen na aankoop zo snel mogelijk in water. Gebruik een schone vaas. Voeg aan het water een druppeltje chloor en snijbloemenvoeding toe. Snijd met een scherp mesje de bloemstelen vier tot vijf centimeter schuin af. Verwijder de blaadjes van de stelen zodat er geen blaadjes onder water hangen. Zet de vaas met rozen op een tochtvrije plek en uit de zon. Ververs het water regelmatig zodat het niet troebel wordt.
 • …binnen 24 uur bij jou in de vaas kunnen staan?
  Nederlandse rozentelers brengen de bloemen die ze dagelijks oogsten nog dezelfde dag naar de veiling. De volgende ochtend vroeg gaan de verse rozen naar de groothandels, bloemisten, supermarkten en tuincentra. Zo kunnen de bloemen nog dezelfde dag bij jou in de vaas staan.
 • …met de helft minder energie worden geteeld dan vijf jaar geleden?
  Om mooie, grote en stevige bloemknoppen te vormen, hebben rozen warmte en licht nodig. De kassen worden daarom tijdens koude perioden verwarmd. LED-lampen zorgen ervoor dat de rozen tijdens donkere dagen voldoende licht krijgen. Daarvoor is tegenwoordig de helft minder energie nodig dan vijf jaar geleden. Dat komt omdat telers steeds zuiniger zijn met energie.

Ben je benieuwd naar alle wist-je-datjes? Ga dan naar de site van onze samenwerkingspartner Glastuinbouw Nederland.

 

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Lees verder
Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

Lees verder
Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Lees verder