Voor op tafel

Winterrecept: traditionele erwtensoep

Hoe lekker is het om met dit weer thuis te komen en een kop heerlijke, stevige snert voorgeschoteld te krijgen? Veel beter wordt het niet! Vandaar het recept voor deze klassieke erwtensoep (met vlees). Lekker voor dit weekend!

Dit heb je nodig voor 8 goedgevulde koppen soep:

  • 500 gram spliterwten
  • 1 (kleine) knolselderij
  • 2 preien
  • 4 winterpenen
  • 150 gram aardappelen
  • 1,5 liter groentebouillon
  • laurierblad
  • peper
  • 2 karbonades
  • 2 speklappen
  • 1 rookworst
Zo gaan we het maken:
  1. Neem een grote pan en zet deze op het vuur met een klontje boter;
  2. Voeg de karbonades en de speklapjes in de pan toe en bak mee totdat ze bruin zijn;
  3. Giet een liter groentebouillon bij het vlees en breng dit hierna aan de kook (haal het schuim eraf wanneer het kookt);
  4. Spoel de spliterwten af en voeg ze toe aan de soep;
  5. Voeg wat peper en de laurierblaadjes toe, breng vervolgens weer aan de kook;
  6. Snijd vervolgens alle groenten (knolselderij, prei, wortel en aardappelen) fijn en doe ze mee in de pan;
  7. Zet het vuur laag en laat de soep zo’n 1,5 tot 2 uur zachtjes pruttelen;
  8. Haal na deze tijd het vlees eruit, snijd het fijn en doe weer terug in de soep;
  9. Vis de laurierblaadjes uit de soep;
  10. De rookworst kan er 10 minuten voordat je de soep serveert in (even mee opwarmen).

Smakelijk eten!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
5 x seizoensgroenten in september

5 x groenten & fruit in september

Lees verder
Boer en maatschappij

Pionier met lef: Maike Denissen

Lees verder
Voor op tafel

Maaltijdsalade met twee zomerse toppers; kropsla en verse vijgen!

Lees verder